Na onze communicatie van maandag 26 oktober, om de volledige volleybalactiviteiten van Smash Neerijse even on-hold te zetten, komt nu ook Volley Vlaanderen met haar communiqué. Zij voelen zelf dat de situatie onhoudbaar is en schorten van hun kant eveneens de U11-competitie tot nader bericht op.

(Bron Volley Vlaanderen) Na de communicatie van gisteren, dinsdag 27 oktober met betrekking tot de pauzering van sport door de Vlaamse overheid houden wij ons hieraan dit op een duidelijke manier tot bij jullie te brengen.

Zeer strenge maatregelen van de Vlaamse overheid werden afgekondigd, ook voor het sportlandschap. En hoe zit dat met het volleybal. Één ding staat vast, alle competitiewedstrijden inclusief bekerwedstrijden vanaf de reeks Nationale 1 tot en met U13 werden opgeschort vanaf woensdag 14 oktober, tot wanneer is momenteel nog niet bekend. Zoals medegedeeld door minister Weyts kunnen alle sporten (indoor en outdoor) voor kinderen tot en met 12 jaar (geboren in 2008 of later) wel blijven doorgaan zonder beperkingen.

Echter beseffen wij ook dat de uitzonderingsregel zou toestaan dat U11 mag blijven spelen. Na overleg met onze jeugdcommissies en de verantwoordelijken van de betrokken competitieleiding zien wij ons genoodzaakt om ook de U11 competitie stop te zetten. We prefereren trainingen ten opzichte van wedstrijden. We hebben het grootste respect voor deze ouders, vrijwilligers en trainers en zijn van mening dat in deze pandemie ieders gezondheid voorop staat. 

 • Geen amateurwedstrijden vanaf de U11 tot bij tegenbericht van de overheid en Volley Vlaanderen.
 • er mag enkel nog getraind worden door kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar (geboren in 2008 of later)
 • Bij profwedstrijden is er geen publiek meer toegelaten.


 Alle info is te vinden via: https://www.volleyvlaanderen.be/corona/

 

Hoe zit dat nu met het volleybal? Één ding staat vast, alle competitiewedstrijden inclusief bekerwedstrijden vanaf de reeks Nationale 1 tot en met U13 worden opgeschort vanaf woensdag 14 oktober tot en met 19 november. Zoals beschreven in code oranje kunnen alle wedstrijden en trainingen voor kinderen jonger dan 12 jaar (U11 en jonger) doorgaan zoals op dit moment gebeurt.

Wat zijn voor het volleybal de belangrijkste updates na de persconferentie van vrijdagochtend 23 oktober?

 • Geen amateurwedstrijden voor 19/11
 • Bij jeugdwedstrijden (in het volleybal enkel U11 momenteel) mag er 1 gezinslid aanwezig zijn per deelnemende sporter
 • er mag nog steeds getraind worden
  • Tot en met 12 jaar: afstandsregel van 1,5m is niet van toepassing
  • vanaf 13 jaar (m.a.w. +12j) kan er contactloos getraind worden met 1,5m afstand tussen de atleten
 • Bij profwedstrijden is er geen publiek meer toegelaten.

De lokale overheid mag steeds extra maatregelen opleggen op de gestelde richtlijnen die bijgevolg gerespecteerd moeten worden.

Bron: Volley Vlaanderen

 

Code oranje voor de sport, wat wil dat nu juist zeggen? En hoe zit dat met het volleybal. Één ding staat vast, alle competitiewedstrijden inclusief bekerwedstrijden vanaf de reeks Nationale 1 tot en met U13 worden opgeschort vanaf woensdag 14 oktober tot en met 8 november, het einde van de herfstvakantie.

Zoals beschreven in code oranje kunnen alle wedstrijden en trainingen voor kinderen jonger dan 12 jaar (U11 en jonger) doorgaan zoals op dit moment gebeurt. Voor het hoogste niveau (Liga) is er momenteel nog overleg met de ministers van Sport.

Betreffende de trainingen vanaf U13 niveau volgt Volley Vlaanderen het advies op vanuit Sport Vlaanderen en minister Weyts. Dat wil zeggen dat trainingen kunnen doorgaan maar enkel met opvolging van de 1,5m afstandsregel en contactloos. De ballen mogen door de hele groep gebruikt worden. Aanvalsoefeningen met blok en omgekeerd zijn dus opnieuw uit den boze evenals wedstrijdvormen. Er kunnen enkel oefeningen doorgaan waarbij de minimale afstand steeds 1,5 meter bedraagt.

 

© 2020, website powered by Twizzit.com